Tilmelding til messerne

 i Nyheder

Kære Menighed

Det er med meget stor glæde, at vi nu endelig kan åbne kirken for messefejring med menigheden.
Lige siden midt i fastetiden har det været et kolossalt savn, for mig som sognepræst, for søstrene og for mange i menigheden, at vi ikke kunne være sammen om det, der bærer os alle. Selvom det er noget jeg alle dage har været stærkt bevidst om, så kom de sidste måneders tomme kirke til at stå som et rystende tydeligt udtryk for, at vi er sammen om at være kirke, sammen om at fejre messe, sammen om påsken, sammen om håbet og troen.

Men: kirken åbner med konsekvente retningslinjer, som sundheds- og kirkeministeriet har udsendt. Dem følger vi naturligvis.

Det betyder, at vi ikke (foreløbig) vender tilbage til messen i den form, vi kender den i.

Der kan kun være 55 deltagere til hver messe, som skal indtage pladser i kirkerummet, på de steder hvor der er markeret siddeplads. Der vil heller ikke være noget orgel eller sang. Messerne vil være kortere.

For at ingen skal gå forgæves, skal man tilmelde sig.

Det gør man på: https://sktmariae.nemtilmeld.dk/

Der vil løbende blive tilføjet messer til tilmeldingssiden.

Er man ude af stand til at bruge den elektroniske tilmelding, kan man kontakte Sr. Benedikte på telefon 40 42 90 60 – dog IKKE mellem kl. 12-15.

Man skal udskrive en ”billet” og fremvise den ved indgangen.

Jeg ved godt, at sådan en bestemmelse er meget fremmed for den måde, vi gerne vil være menighed på, men med den pladsbegrænsning, vi er pålagt, er det den bedste mulighed. Især når mange i menigheden har langt til kirke.

Tilmelding gælder indtil videre ikke til hverdagsmesserne.

Der vil foreløbig være 2 søndagsmesser. Den første kl. 11 og den næste kl. 12.30. Til begge messer kan der deltage 55 foruden ministranter, søstre og præster, og evt. andre kirkemedarbejdere.

Den første ”søndagsordning” er nu på torsdag – Kristi himmelfarts dag – hvor der er messe kl. 11 og 12.30.

Vi anbefaler meget, at benytte sig af hverdagsmesserne som alternativ, hvis søndagsmesserne allerede er optaget.

Flere instruktioner, vil følge i selve kirkerummet.

På vegne af menighedsråd og skt. Lioba kloster

Jesper Fich