Dåb af små børn

Det er altid en stor fornøjelse at dele forældres glæde, når de bringer deres nyfødte barn/børn til dåb.

Dåben foregår som regel om lørdagen eller på et andet egnet tidspunkt, da der i forbindelse med søndagens højmesse er dårlig plads i kirken til et større dåbsfølge.

daab-i-sankt-mariae-kirke-frederisksberg
daab-i-sankt-mariae-kirke-frederisksberg-4
daab-i-sankt-mariae-kirke-frederisksberg-2
daab-i-sankt-mariae-kirke-frederisksberg-3

Dåb af børn i skolealderen

Det sker jævnligt, at et barn i skolealderen selv ønsker at blive døbt. Det ønske bør forældrene støtte op om, uanset deres egen bevæggrund for, at deres barn ikke er blevet døbt.

Inden dåben kan finde sted, må barnet forstå, hvad dåben betyder. Derfor tilrettelægger vi et individuelt forløb, svarende til barnets alder og forudsætninger.

Voksendåb

Flere og flere danskere er ikke blevet døbt som små, og jævnligt er der voksne, der ønsker at blive døbt.

Dåb af voksne finder normalt sted i påskemessen, natten mellem påskelørdag og påskedag. Denne messe finder sted – i ”natten over alle nætter” – hvor kirken i hele verden fejrer,  at Kristus opstod af døde.

Hvis man går med overvejelser om at blive døbt, kan man henvende sig til sognepræsten og bede om at få en samtale, der kan afklare de spørgsmål, der må være.

I tiden forud for dåben gennemgår dåbskandidaten en indføring i den kristne tro. Hvis kandidaten efter de første overvejelser, stadig ønsker at blive døbt, bliver han/hun i en messe i nærvær af menigheden optaget som katekumen og tilkendegiver dermed sit faste forsæt om at blive døbt.

Dåbsforberedelsen tilpasses den enkeltes forudsætninger og aftales med sognepræsten.

SÅDAN BLIVER DIT BARN ELLER DU SELV DØBT

Uanset om det drejer sig om dåb af nyfødte, store børn eller voksne, tager du kontakt til sognepræst Jesper Fich på telefon 61 62 27 37 eller sender en mail og aftaler nærmere.