Privatlivspolitik

Introduktion

Som sogn har vi med personfølsomme oplysninger at gøre, f.eks. i forbindelse med vores medlemsregister og med kirkelige handlinger.

Vi passer godt på disse oplysninger, og følger den gældende lovgivning på området ved at overholde Persondataforordningen, som er trådt i kraft i EU-landene pr. 25. maj 2018.

Pt. følger vi den persondatapolitik, som bispedømmet har udstukket, og som man kan læse om her.

Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at gøre brugeroplevelsen bedre for den besøgende og for at hjælpe os til at se, hvordan folk benytter siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies og undlade videre brug af websitet.

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold og hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden navn og e-mail. Det vil typisk være i forbindelse med tilmelding til f. eks. nyhedsbrev.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de informationer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt f.eks. at fremsende et nyhedsbrev.

Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Vi videregiver ikke personoplysninger. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til menighedsrådet. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.