Kalender

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dag Hammarskjöld

  • Start

    oktober 31, 2019 19:00

  • Slut

    oktober 31, 2019 20:30

  • Sted

    Skt. Mariæ Kirke, Frederiksberg, 2000

Detaljer

Jesper Fich inviterer til en aften om Dag Hammarskjöld (1905-61) der var FNs anden generalsekretær. Svensk top-diplomat under den kolde krig men også en dyb kristen mystiker. Hans tanker om magt, dialog og søgen efter personlig integritet gik hånd i hånd med hans virke.

Dag Hammerskjöld har hvad man kan kalde en særlig ”nordisk tilgang” til det hellige. Hans personlige optegnelser, som han kaldte ”vejmærker”, giver et usædvanligt indblik i, hvordan man tale om ”det hellige” i en tid, hvor Gud ikke længere er en selvfølge.

Det interessante ved hans mystik er, at den er formuleret i et åbent sprog, der inviterer den enkelte til at finde sin egen vej og på sin egen måde søge efter sandheden. Han var inspireret af klassiske katolske middelaldermystikere og -tænkere som Thomas Aquinas, Mester Eckhardt, Johannes af Korset og Thomas af Kempis, og han var meget optaget af den jødiske filosof Martin Buber. Men han skriver ikke og bruger ikke dogmatiske teologiske fraser. På den måde appellerer han til det fællesmenneskelige.

Få vores nyhedsbrev

Sognebladet ”Lumen” var i mange år det naturlige bindeled mellem sognets medlemmer. Men stigende portopriser tog livet af sognebladet, som det er sket så mange steder.

Nu udsender menighedsrådet i samarbejde med sognepræsten regelmæssigt et nyhedsbrev, hver gang der sker noget af betydning.